1/19/2009

Variant d'Alsamora

L'any passat (2008) van començar les obres de la variant d'Alsamora. Es tracta, en resum, de fer una petita variant per tal que les màquines agrícoles de la resta del municipi de Sant Esteve de la Sarga puguin accedir als camps baixos de la Feixa cap a Montrebei (no així els vehicles pesats, que per tonatge sembla que tenen prohibida la circulació)

Malauradament ningú ha fet cas als veïns del poble d'Alsamora, que van avisar que gairebé el 95% del traçat de la variant passa per la única parcel·la de tot el poble on hi ha excès d'humitat. Així, en aquesta terra, des que es van desfer els abancalaments, sempre s'han produït esllavissades i moviments naturals de terra.

Doncs bé, encara no s'ha inaugurat la carretera i ja hem començat! amb moviments per aquí i per allà que ja han tapat les cunetes.

Malgrat que recentment s'ha tallat l'accés, estem de sort que alguns "fitipaldis" han decidit transitar-hi, de tal sort que ja no creuen el poble d'Alsamora a tota velocitat.

Però no tot són bones notícies... en el transcurs de les obres, sembla ser que la maquinària pessada ha malmés el pont de la Massana, obrint-se fisures en el tub de formigó, i erosionant-se la base pel moviment de terres que s'ha fet. Caldrà, doncs, demanar l'ajut de la Mare de Deu de la Feixa per tal que no s'esfonsi el pont quan algun veí o visitant el creui amb el seu cotxe.